De Slesvigske krige

Deltagere i de Slesvigske Krige fra Tilst og Kasted sogne

På arkivet fandt vi i gemmerne for nogen tid siden en liste med navne på personer fra de to sogne, der i 1876 havde søgt om at få tildelt en erindrings medalje for deres deltagelse i de Slesvigske krige 1848, 1849 og 1850 samt 1864. Med udgangspunkt i denne liste besluttede vi, at vi udfra de arkivalier vi kunne få adgang til, ville prøve at beskrive disse personers liv og virke.
Senere besluttede vi os for at udvide personkredsen med personer, som vi udfra folketællingen 1850 kunne konstatere var indkaldt til krigstjeneste, men ikke havde søgt om at få en medalje.
Vi bestemte os også for at medtage personer fra de to sogne, som vi udfra A.D. Cohen’s og Vilhelm Cohen’s bearbejdelse af lister over døde eller savnede personer fra disse krige kunne se stammede fra Tilst eller Kasted sogn.
Resultatet af dette arbejde vil vi i komprimeret form præsentere på dette websted, og stille til rådighed for fri afbenyttelse for andre med interesse der i. Især tror vi, at nogle slægtsforskere vil kunne anvende materialet.
I oversigten herunder klik på den person du ønsker at se oplysningerne for. Efter henvendelse til Arkivet enten ved en mail til Webmaster eller pr. telefon om oplysninger angående en bestemt person, kan de fuldstændige oplysninger tilsendes som tekstfil pr. mail.

Navne- og sogne-index

Søften sogn Niels Christensen – f. Tilst sogn

Tilst sogn, Brendstrup Niels Hansen – f. Sønder Vium Sogn

Kasted sogn Nicolai Kristensen – f. Hornslet sogn

Tilst sogn Gjeding Søren Peter Mikkelsen – f. ?

Tilst sogn Geding Niels Peter Nielsen – f. Geding Tilst

Skivholme sogn Søren Nielsen – f. Tilst sogn

Tilst sogn, Brendstrup Lars Pedersen – f. Brendstrup Tilst

Faldet Niels Pedersen – f. Brendstrup Tilst

Tilst sogn Niels Pedersen – f. Tilst

Kasted sogn Peder Pedersen – f. Kasted sogn

Framlev sogn Jens Petersen – f. Kasted sogn

Søften sogn Peder Rasmussen – f. Kasted sogn

Kasted sogn Ole Svendsen – f. Lading sogn

Tilst sogn Søren Sørensen – f. Hjortshøj sogn

Tilst sogn Peder Sørensen – f. Tilst sogn