En ny måde at fortælle historie på

 

Ideen med dette WEB-sted  er  i tekst og billeder at beskrive Tilst egnens historie fra udskiftningen af jorderne i de gamle landsbyfællesskaber og til i dag. Samt at gøre denne historieskrivning digital og tilgængelig på Internettet

Vi har valgt at gøre dette igennem en række mosaikker, der belyser forskellige forhold og forskellige udviklinger i landsbysamfundet. Disse historiske mosaikker peger samtidig på hvad er dansk ”Identitet” og hvoraf udspringer dansk ”Identitet”,  og hvordan har denne ændret sig igennem tiderne.

Meget forenklet viser mosaikkerne at fællesskabet altid igennem tiderne har været et af grundpillerne i dansk  ”Identitet”,  og at dette har tilpasset sig de forskellige behov igennem tiderne og tilpasset sig de aktuelle vilkår. Som nævnt har fællesskabet  altid fået den udformning, der passede til det aktuelle behov, så det vil helt sikkert vise sig, at fællesskabet også vil være et af de grundelementer, der gør, at vi sammen bliver i stand til på en god måde at løse de mange problemer, der er opstod i kølvandet på at Tilst omkring årtusindskiftet udvikle sig til et multinationalt samfund.

 

Materialet der er baggrunden for dette WEB-sted stammer næsten kun fra Tilst - Kasted lokalhistorisk Arkiv og Tilst egnsmuseum. Arbejdet med at gennemse og bearbejde det store materiale, er udført af en kreds af personer ”amatør-historiker” med tilknytning til Tilst – Kasted Lokalhistorisk Arkiv samt en lønnet medarbejder, arbejdet er foregået omkring årsskiftet 2000/01.

Arbejdsgruppen - Leo Skaade Olsen   

 

Navigering på WEB-stedet 

På Web-stedets startside finder du WEb-stedets hovedmenuen, på denne side er der links til en række overordnede emner. Ved at klikke på et af linkene kommer du til dette emnes menu, på emnets menu side er der links til en række sider under dette emne, ved at klikke på linket kommer du til den pågældende side.  

Forneden på alle sider er der et knappanel, alle knapper er ikke aktive på alle sider, hvis en knap ikke er aktiv, fremkommer der en etiket, når du peger på den med musemarkøren, med ordene "Ikke Aktiv".

 

Knap - oversigt

 Startside

Denne knap bringer dig til WEB-stedets startside Hovedmenuen

 Menuen

Denne knap bringer dig til det aktuelle emnes Menu

 Alfabetisk oversigt

Denne knap bringer dig til en alfabetisk oversigt over alle WEB-stedets sider

 Side toppen

Denne knap bringer dig til toppen på den aktuelle side

 Forrige

Denne knap bringer dig til den forrige side i det aktuelle emne

 Næste

Denne knap bringer dig til den næste side i det aktuelle emne

 Tilbage

Denne knap bringer dig altid til den side du lige er kommet fra

 

WEB-stedet er lavet til en skærmopløsning på 600x800, så siderne viser bedst når du indstiller din skærmopløsning til dette format. WEB-stedet er lavet i Microsoft Frontpage 2000 og ses bedst med Microsoft Explorer, især har det betydning for siderne i befolkningsafsnittet, da grafer og tabeller på disse sider kun vises rigtigt i Explorer 4 eller nyere version.

Alle sider kan udskrives, det bedste resultat opnås ved, inden udskrivningen at vælge liggende / tværgående papir retning. 

Webmaster arkivet@tilstarkiv.dk