Datablad for ID56 Niels Christensen

Navn Niels Christensen
Født 14-01-1823
Født Sted Tilst
Forældre Indsidder Christen Jensen og Bodil Andersdatter
krig 1848 Nej
krig 1849 Ja
krig 1850 Nej
krig 1864 Nej
Ved afdeling institution Batteriet Wegne
Ved hvilket compagni osv. -
Rang Menig
Tilnavn Tilst
Tjenestegørende 10-05-1845 til
såret i krigen Nej
Har de ligget paa Lazaret Ja
Blev de fanget i krigen Nej
Faar pension eller lignende Nej
Medlem af Vaabenbrødre forening eller lign Nej
Hvilken afdeling af denne og nummer -
Stilling og adresse i 1876 Husmand og arbejder Niels Christensen Nørgaard paa Søften Mark pr.Hinnerup St. Søften sogn, Aaarhus Amt, Vester Lisbjerg Herred
Viet dag -
Viet Sted -
Hustru navn -
Død dag  
Død sted  
Bemærkning: Har ligget paa Lazaret i Frederiksværk og Kronprinsesse gade i Kjøbenhavn.

Info:

  • Folketællingen 1834 for Tilst sogn og by et hus, er første gang vi møder Niels Christensen, der da er år 12 gammel, i folketællingerne, han bor da hjemme hos sin mor der da er blevet enke og står opført som almisselem, sammen med en yngre bror.

  • I folketællingen 1840 Tilst sogn og by, en gaard, ser vi at Niels Christensen, der da er blevet 18 år gammel, og er blevet tjenestekarl hos gårdmand Niels Jensen i Tilst.

  • I folketællingen 1845 Tilst sogn og by, en gaard, ser vi at Niels Christensen, der da er blevet 23 år gammel, nu er tjenestekarl hos gårdmand Jens-Christensen i Tilst.

  • Af folketællingen 1850 Tilst sogn og by, en gaard fremgår det at Niels Christensen, der da er blevet 28 år gammel, nu er tjenestekarl hos gårdmand Niels Rasmusen – Schibye Tilst, men som det står skrevet i folketællingen Var her i Tjeneste, da han blev indkaldt til Krigstjeneste.

  • Der er så et hul på 30 år, hvor vi ikke ved noget om Niels Christensen, men af folketællingen for Søften Bye og sogn, Vester Lisbjerg herred, Århus amt, 1 hus, fremgår det at Niels Christensen, der nu er blevet 59 år gammel, i folketællingen betegnes han som Huseier, Dagleier i agerbruget, han er nu blevet gift med Marie Kjerstine Pedersdatter fra Kasted, og at de har en dattersøn Niels Peter Sørensen boende hos sig.

 

3Retur til navne-oversigt  -  Udskriv